Plněná roláda

Suroviny: Mleté maso, 3 druhy salámů(celkem asi 500g), červená a žlutá paprika, niva, hořčice, rohlík namočený v mléce, 2 vejce, 1 malou nadrobno nakrájenou cibuli, grilovací koření, sůl, olej.

Postup: Do mletého masa přidáme rohlík namočený v mléce, vejce, cibuli, grilovací koření a sůl. Takto připravenou směs navrstvíme na alobal potřený olejem, uděláme plát asi 1 cm vysoký. Potřeme ho hořčicí, položíme na něj všechny salámy, papriku a nivu. Zabalíme, položíme na plech, podlijeme vodou a pečeme. Těsně před koncem pečení roztrhneme alobal abychom měli pěknou kůrčičku. Nezapomínáme při pečení stále podlévat.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.