Plněná červená řepa

Suroviny: 4 červené řepy, 2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, sůl, cibule, 1 smetana, 1dc zeleninového vývaru, 5 lžic smetany ještě navíc, 4 lžíce strouhanky a strouhaný parmazán.

Postup: Červenou řepu omyjeme a neoloupanou uvaříme v lehce osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a přilijeme celou smetanu. Mezitím si oloupeme řepu, vydlabeme ji a naplníme ji osmaženým masem, strouhankou smíchanou s parmazánem. Vložíme do pekáčku a zalijeme zeleninovým vývarem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 160 stupňů. Vydlabané kousky řepy uvaříme s pěti lžícemi smetany, rozmixujeme a dochutíme. Podáváme maso polité omáčkou.

autor: Petr Novotný