Piškotová bublanina s rybízem a šlehačkou
Nakyslý rybíz dobře kamarádí se sladkým těstem a šlehačkou.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- tři čtvrtě hrnku cukru
- tři čtvrtě hrnku mléka
- půl hrnku oleje
- 1 kypřicí prášek
- trochu citronové kůry
- špetka soli
- miska rybízu
- šlehačka
Postup:
- Rybíz opláchneme, necháme okapat a pak vidličkou očešeme bobulky ze snítky.
- Ušleháme vejce s cukrem, přilijeme olej, prošleháme, pak vmícháme mléko, citronovou kůru a postupně zapracujeme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli.
- Hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poházíme rovnoměrně rybízem a dáme do středně předehřáté trouby péci.
- Hotový moučník necháme zcela vychladnout, teprve pak krájíme a zdobíme šlehačkou.
Související
-
Meruňková bublanina
Začíná meruňkobraní a jestli nestíháte jíst a zavářet, upečte si taky bublaninu.
-
Třešňová bublanina
Při současných cenách třešní je to skoro luxus, ale třeba máte třešně na zahradě nebo je má soused...
-
Jogurtová bublanina se švestkami
Dávka je pro větší hlubší plech, na malý plech postačí poloviční dávka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka