Třešňová bublanina
Při současných cenách třešní je to skoro luxus, ale třeba máte třešně na zahradě nebo je má soused...
Ingredience
- 3 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kypřicí prášek
- ¾ hrnku cukru
- 1 hrnek mléka
- 5 lžic oleje
- 1 vanilkový cukr
- lžička strouhané citronové kůry
- miska třešní
Postup:
- Třešně odstopkujeme, opláchneme, v utěrce osušíme a lehce vyválíme v mouce – nebudou pak v těstě rychle klesat ke dnu.
- Ušleháme 3 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme 5 lžic oleje, pak 1 hrnek mléka a nakonec přidáme 2 hrnky polohrubé mouky a 2 lžíce hladké mouky s jedním kypřicím práškem. Do těsta můžeme přidat i lžičku strouhané citronové kůry.
- Těsto vlijeme na pečicí papír na plechu s vyšším okrajem, poklademe třešněmi, vložíme do středně předehřáté trouby a upečeme.
- Před podáváním můžeme případně ještě pocukrovat.
Související
-
Jogurtová bublanina se švestkami
Dávka je pro větší hlubší plech, na malý plech postačí poloviční dávka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.