Třešňová bublanina

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Třešňová bublanina
0:00
/
0:00

Při současných cenách třešní je to skoro luxus, ale třeba máte třešně na zahradě nebo je má soused...        

Ingredience
  • 3 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  •  5 lžic oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička strouhané citronové kůry
  • miska třešní

Postup:

  1. Třešně odstopkujeme, opláchneme, v utěrce osušíme a lehce vyválíme v mouce – nebudou pak v těstě rychle klesat ke dnu.
  2. Ušleháme 3 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme 5 lžic oleje, pak 1 hrnek mléka a nakonec přidáme 2 hrnky polohrubé mouky a 2 lžíce hladké mouky s jedním kypřicím práškem. Do těsta můžeme přidat i lžičku strouhané citronové kůry.
  3. Těsto vlijeme na pečicí papír na plechu s vyšším okrajem, poklademe třešněmi, vložíme do středně předehřáté trouby a upečeme.
  4. Před podáváním můžeme případně ještě pocukrovat.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...