Perník s cuketou a kokosem
Našli jste ve spíži zbytek kokosu od vánoc? Upečte si kokosový perník.
Suroviny:
3 vejce
1 hrnek cukru
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky hrubě nastrouhané cukety bez semínek
1 hrnek strouhaného kokosu
3 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek do perníku
čokoládová poleva
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko.
- Do tekuté směsi postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem a kakaem.
- Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a asi půl hrnku kokosu – zbytek si necháme na posypání.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů upéci.
- Po zchladnutí perník potřeme čokoládovou polevou a ještě posypeme kokosem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.