Perník s cuketou a kokosem

Našli jste ve spíži zbytek kokosu od vánoc? Upečte si kokosový perník.

Suroviny:

3 vejce

1 hrnek cukru

půl hrnku oleje

půl hrnku mléka

2 hrnky polohrubé mouky

2 hrnky hrubě nastrouhané cukety bez semínek

1 hrnek strouhaného kokosu

3 lžíce kakaa

1 kypřicí prášek do perníku

čokoládová poleva

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko.
  2. Do tekuté směsi postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem a kakaem.
  3. Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a asi půl hrnku kokosu – zbytek si necháme na posypání.
  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů upéci.
  5. Po zchladnutí perník potřeme čokoládovou polevou a ještě posypeme kokosem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.