Perník s červenou řepou

Moučník má krásnou barvu, příjemnou chuť a dost užitečné vlákniny.  

Suroviny:

2 vejce

půl hrnku cukru

1 vanilkový cukr

půl hrnku oleje

půl hrnku mléka

2 hrnky polohrubé mouky

1 kypřicí prášek

2 lžíce kakaa

1 předem uvařená nebo upečená červená řepa

Postup:

  1. Nejdřív upečeme nebo uvaříme neloupanou červenou řepu. Oloupeme až po zchladnutí a jemně nastrouháme.
  2. Ušleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mléko, prošleháme a nakonec vešleháme mouku s prosátým kypřicím práškem a kakaem.
  3. Úplně na závěr vmícháme nastrouhanou řepu, těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a při 175 stupních v předehřáté troubě upečeme.
  4. Po vychladnutí moučník prokrojíme a namažeme marmeládou podle vlastní chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.