Papriky s lososovým krémem
Elegantní pohoštění pro hosty.
Suroviny:
3-4 papriky – můžeme volit různé barvy
200-250 g sýra typu žervé, lučina...
100 g uzeného lososa
šálek šlehačky
sůl
kopr čerstvý
případně pepř
Postup:
- Ušleháme žervé s drobně nakrájeným lososem, přidáme do tuha ušlehanou šlehačku, podle chuti osolíme, případně opepříme.
- Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a naplníme lososovým krémem. Hezky vypadá, když na to použijeme sáček se zdobicí trubičkou. Nakonec posypeme sekaným koprem. Podáváme s opečeným toastem nebo plátkem bagety.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.