Papriky s lososovým krémem

Elegantní pohoštění pro hosty.       

Suroviny:

3-4 papriky – můžeme volit různé barvy

200-250 g sýra typu žervé, lučina...

100 g uzeného lososa

šálek šlehačky

sůl

kopr čerstvý

případně pepř

Postup:

  1. Ušleháme žervé s drobně nakrájeným lososem, přidáme do tuha ušlehanou šlehačku, podle chuti osolíme, případně opepříme.
  2. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a naplníme lososovým krémem. Hezky vypadá, když na to použijeme sáček se zdobicí trubičkou. Nakonec posypeme sekaným koprem. Podáváme s opečeným toastem nebo plátkem bagety.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.