Kuře po maďarsku
Tu maďarskou chuť dodají debrecínské párky.
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 2-3 rajčata
- 2 nožičky debrecínského párku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- sůl, pepř, mleté chilli, cukr
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, krátce opečeme a opečeme na tom osolená a opepřená kuřecí stehna.
- Mírně podlijeme, přidáme protlak, nakrájené párky a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené papriky, po chvíli i nakrájená rajčata. Můžeme přiostřit špetkou chilli, případně vyladit chuť špetkou cukru. Dodusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka