Kuře s hráškem

Lehké jídlo do horkých dnů.

Ingredience
  • 1 kuřecí prsa
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce másla
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na proužky, osolíme a na rozehřátém másle opečeme ze všech stran.
  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce osmahneme, přidáme hrášek a ještě krátce podusíme. Pokud je potřeba, přidáme 1-2 lžíce vody.
  3. Podáváme s dušenou rýží nebo kuskusem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.