Kuře s hráškem
Lehké jídlo do horkých dnů.
Ingredience
- 1 kuřecí prsa
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku
- 2-3 lžíce másla
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na proužky, osolíme a na rozehřátém másle opečeme ze všech stran.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce osmahneme, přidáme hrášek a ještě krátce podusíme. Pokud je potřeba, přidáme 1-2 lžíce vody.
- Podáváme s dušenou rýží nebo kuskusem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.