Kuře s kešu ořechy
Máte-li raději šťavnatější maso, volte maso ze stehen.
Ingredience
- kuřecí maso pro čtyři osoby – prsa nebo stehna
- 3 lžíce oleje
- sójová omáčka
- hrst kešu ořechů
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme na rozehřátém oleji a zakapeme sójovou omáčkou.
- Pokud se nám zdá tuhé, mírně ho podlijeme a udusíme do měkka. V závěru přidáme hrst kešu ořechů a ještě krátce prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží, ale můžete zkusit i kuskus.
Související
-
Kuře s pekingským zelím
Z pekingského zelí budeme potřebovat jen bílou část, zelenou část listů využijeme do salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.