Kuře v jogurtové marinádě
Marináda pomůže masu zkřehnout a přitom ho nevysuší.
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 100 ml bílého jogurtu
- sůl, mletá paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Marinádu připravíme smícháním jogurtu, solí, papriky a utřeného česneku.
- Stehna opláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme v chladu aspoň hodinu odležet – klidně i přes noc.
- Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme olej, položíme na něj obě stehna, přelijeme marinádou, přidáme trošičku vody, zakryjeme a dáme do střední trouby péci.
- V závěru pečení odklopíme a dopečeme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Kuře s pekingským zelím
Z pekingského zelí budeme potřebovat jen bílou část, zelenou část listů využijeme do salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka