Kuře s kešu a mangem

Výlet do exotických krajů.    

Ingredience
  • 150 g kuřecích prsíček
  • 1 lžíce oleje
  • půl manga
  • pár kešu ořechů
  • špetka škrobu
  • sůl
  • asijské nudle nebo rýže jako příloha

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji.
  2. Přidáme pár kostiček manga a pár kešu ořechů, osolíme, mírně podlijeme a udusíme.
  3. V závěru podle potřeby zahustíme špetkou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, produsíme a úplně v závěru přihodíme další kostičky manga už jen prohřát. Podáváme s asijskými nudlemi nebo s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.