Kuře s kešu a mangem
Výlet do exotických krajů.
Ingredience
- 150 g kuřecích prsíček
- 1 lžíce oleje
- půl manga
- pár kešu ořechů
- špetka škrobu
- sůl
- asijské nudle nebo rýže jako příloha
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji.
- Přidáme pár kostiček manga a pár kešu ořechů, osolíme, mírně podlijeme a udusíme.
- V závěru podle potřeby zahustíme špetkou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, produsíme a úplně v závěru přihodíme další kostičky manga už jen prohřát. Podáváme s asijskými nudlemi nebo s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.