Karamelové kuře
Je to trochu pracnější, ale odměnou vám bude nezaměnitelná chuť!
Ingredience
- kuřecí maso pro 4 porce – buď prsní nebo stehenní řízky
- hrst pražených arašídů – nesolených
- 2 lžíce cukru
- 4-5 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce škrobu
- 1 lžíce rýžového octa
- chilli koření, sušený mletý zázvor
- olej
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do směsi ze škrobu a poloviny uvedeného množství sójové omáčky. V chladu necháme proležet.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky masa, okořeníme chilli a zázvorem a opečeme maso ze všech stran.
- V jiné pánvi začneme zahřívat cukr, zalijeme ho malou sklenkou vody a provaříme na světlejší karamel. Rozředíme ho hrnkem horké vody, přilijeme zbylou sójovou omáčku a rýžový ocet a přivedeme k varu.
- Vložíme opečené kousky masa, necháme produsit a ještě přidáme arašídy.
- Podáváme s rýžovými nudlemi nebo dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.