Karamelové kuře
Je to trochu pracnější, ale odměnou vám bude nezaměnitelná chuť!
Ingredience
- kuřecí maso pro 4 porce – buď prsní nebo stehenní řízky
- hrst pražených arašídů – nesolených
- 2 lžíce cukru
- 4-5 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce škrobu
- 1 lžíce rýžového octa
- chilli koření, sušený mletý zázvor
- olej
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do směsi ze škrobu a poloviny uvedeného množství sójové omáčky. V chladu necháme proležet.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky masa, okořeníme chilli a zázvorem a opečeme maso ze všech stran.
- V jiné pánvi začneme zahřívat cukr, zalijeme ho malou sklenkou vody a provaříme na světlejší karamel. Rozředíme ho hrnkem horké vody, přilijeme zbylou sójovou omáčku a rýžový ocet a přivedeme k varu.
- Vložíme opečené kousky masa, necháme produsit a ještě přidáme arašídy.
- Podáváme s rýžovými nudlemi nebo dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.