Karamelové kuře

Je to trochu pracnější, ale odměnou vám bude nezaměnitelná chuť! 

Ingredience
  • kuřecí maso pro 4 porce – buď prsní nebo stehenní řízky
  • hrst pražených arašídů – nesolených
  • 2 lžíce cukru
  • 4-5 lžic sojové omáčky
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • chilli koření, sušený mletý zázvor
  • olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do směsi ze škrobu a poloviny uvedeného množství sójové omáčky. V chladu necháme proležet.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky masa, okořeníme chilli a zázvorem a opečeme maso ze všech stran.
  3. V jiné pánvi začneme zahřívat cukr, zalijeme ho malou sklenkou vody a provaříme na světlejší karamel. Rozředíme ho hrnkem horké vody, přilijeme zbylou sójovou omáčku a rýžový ocet a přivedeme k varu.
  4. Vložíme opečené kousky masa, necháme produsit a ještě přidáme arašídy.
  5. Podáváme s rýžovými nudlemi nebo dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.