Kuře po curyšsku
Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 žampionů – raději čerstvých
- 1 cibule
- sklenka bílého suchého vína
- sklenka smetany
- 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
- V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.