Kuře po curyšsku

Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů. 

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsíček
  • 100 žampionů – raději čerstvých
  • 1 cibule
  • sklenka bílého suchého vína
  • sklenka smetany
  • 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
  3. V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.