Kuře po curyšsku
Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 žampionů – raději čerstvých
- 1 cibule
- sklenka bílého suchého vína
- sklenka smetany
- 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
- V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka