Kuře po curyšsku

Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů. 

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsíček
  • 100 žampionů – raději čerstvých
  • 1 cibule
  • sklenka bílého suchého vína
  • sklenka smetany
  • 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
  3. V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.