Kuře po curyšsku

Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů. 

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsíček
  • 100 žampionů – raději čerstvých
  • 1 cibule
  • sklenka bílého suchého vína
  • sklenka smetany
  • 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
  3. V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.