Kuře po curyšsku
Kombinujeme jemné chutě kuřete a žampionů.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 žampionů – raději čerstvých
- 1 cibule
- sklenka bílého suchého vína
- sklenka smetany
- 2 lžíce ghí – přepuštěného másla nebo oleje
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné nakrájené žampiony, podlijeme vínem a udusíme.
- V závěru přilijeme smetanu, podle chuti osolíme, necháme prohřát, už nevaříme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.