Salát z červené řepy s jablky
Poslouží i jako předkrm.
Ingredience
- 3-4 vařené nebo pečené červené řepy
- 2 jablka
- 1 cibule
- 1 malý kelímek kysané smetany
- sůl, pepř, strouhaný křen, trochu citronové šťávy
- 1 lžíce másla
Postup:
- Neloupanou řepu buď uvaříme, nebo zabalenou do alobalu upečeme v troubě a necháme vychladnout. Lze koupit i řepu už předvařenou.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce opečeme na másle – jen aby změkla a ztratila štiplavost.
- Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, aby nezhnědla.
- Kysanou smetanu osolíme, přidáme pepř a strouhaný křen – může být i sterilovaný.
- Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a narovnáme ji společně s jablky a cibulovými kolečky na misku, přidáme ochucenou kysanou smetanu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.