Salát z červené řepy s jablky

Poslouží i jako předkrm.

Ingredience
  • 3-4 vařené nebo pečené červené řepy
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 1 malý kelímek kysané smetany
  • sůl, pepř, strouhaný křen, trochu citronové šťávy
  • 1 lžíce másla

Postup:

  1. Neloupanou řepu buď uvaříme, nebo zabalenou do alobalu upečeme v troubě a necháme vychladnout. Lze koupit i řepu už předvařenou.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce opečeme na másle – jen aby změkla a ztratila štiplavost.
  3. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, aby nezhnědla.
  4. Kysanou smetanu osolíme, přidáme pepř a strouhaný křen – může být i sterilovaný.
  5. Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a narovnáme ji společně s jablky a cibulovými kolečky na misku, přidáme ochucenou kysanou smetanu.

Mohlo by vás zajímat