Jogurtová bublanina s jahodami
Jogurt vytvoří hutné těžší těsto, ovoce pak nepropadává ke dnu.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 250 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 4 lžíce cukru 1 vanilkový cukr
- 4-5 lžic slunečnicového oleje
- půl kypřicího prášku
- špetka soli
- miska jahod
- cukr moučka na konečné posypání
Postup:
- Vejce ušleháme s oběma cukry do světlé pěny, pak přišleháme olej a jogurt.
- Do směsi postupně zašleháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli.
- Těsto vlijeme na pekáček vyložený pečicím papírem a posázíme ho omytými a osušenými jahodami. Pokud jsou velké, rozkrojíme je napůl.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodny – uděláme test špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, je upečeno.
- Necháme úplně vychladnout, pak nakrájíme na kousky a ještě poprášíme cukrem moučkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.