Rybízová bublanina

Můžete udělat i s malinami nebo borůvkami – ale pak uberte cukru. Množství je na dvě koláčové formy.  

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 vejce a 1 bílek navíc
  • ½ hrnku oleje
  • ¾ hrnku mléka
  • špetka soli
  • rybíz
  • tuk a mouka do formy nebo pečicí papír
  • cukr moučka s vanilkovým cukrem na posypání

Postup:

  1. Ušleháme vejce a bílek s cukrem, přišleháme olej a pak vmícháme mléko.
  2. Vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem a špetkou soli.
  3. Těsto vlijeme na plech nebo do dvou koláčových forem – předem je vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme a vysypeme moukou.
  4. Posypeme rybízem – ten předem opláchneme, necháme okapat a očešeme vidličkou ze stonků.
  5. Upečeme ve střední troubě, necháme zchladnout a pak ještě poprášíme cukrem moučkou s vanilkovým cukrem.

Související