Květáková polévka
Z každé zeleniny můžete udělat polévku. Ta květáková je opravdu výborná.
Ingredience
- 1 květák
- hrst dětské krupičky
- sůl
- muškátový květ
Postup:
- Květák rozebereme na menší růžičky, košťál rozkrájíme a dáme vše vařit do osolené vody, přidáme dvakrát na špičku nože muškátový květ.
- Když je květák skoro měkký, vyjmeme pár růžiček na závěrečnou úpravu, do polévky za stálého míchání vsypeme krupičku a dovaříme.
- Pak uvařený květák najemno rozmačkáme, rozdělíme polévku do talířů a do každého ještě přidáme malé květákové růžičky, které jsme si odložili.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.