Květáková polévka

Z každé zeleniny můžete udělat polévku. Ta květáková je opravdu výborná.

Ingredience
  • 1 květák
  • hrst dětské krupičky
  • sůl
  • muškátový květ

Postup:

  1. Květák rozebereme na menší růžičky, košťál rozkrájíme a dáme vše vařit do osolené vody, přidáme dvakrát na špičku nože muškátový květ.
  2. Když je květák skoro měkký, vyjmeme pár růžiček na závěrečnou úpravu, do polévky za stálého míchání vsypeme krupičku a dovaříme.
  3. Pak uvařený květák najemno rozmačkáme, rozdělíme polévku do talířů a do každého ještě přidáme malé květákové růžičky, které jsme si odložili.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.