Pečený květák
Skvěle supluje pracný smažený květák.
Ingredience
- 1 květák
- olej
- strouhanka
- sůl
- mletá paprika, pepř nebo grilovací koření nebo bylinky
- případně brambory a batáty
Postup:
- Květák rozebereme na malé růžičky a ty větší rozkrájíme.
- Dáme do pekáče, prokapeme olejem.
- Do strouhanky vmícháme trochu soli a koření a touto směsí posypeme naolejovaný květák a prohrábneme, aby se rovnoměrně obalil v ochucené strouhance.
- Chceme-li mít zároveň hotovou přílohu, na část pekáče nebo plechu naskládáme kolečka brambor a batátů, ještě je lehce pokapeme olejem, osolíme a dáme do trouby. Brambory krájíme na tenčí kolečka než batáty, aby se propekly zhruba stejně.
Související
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.