Pečený květák

Skvěle supluje pracný smažený květák.

Ingredience
  • 1 květák
  • olej
  • strouhanka
  • sůl
  • mletá paprika, pepř nebo grilovací koření nebo bylinky
  • případně brambory a batáty

Postup:

  1. Květák rozebereme na malé růžičky a ty větší rozkrájíme.
  2. Dáme do pekáče, prokapeme olejem.
  3. Do strouhanky vmícháme trochu soli a koření a touto směsí posypeme naolejovaný květák a prohrábneme, aby se rovnoměrně obalil v ochucené strouhance.
  4. Chceme-li mít zároveň hotovou přílohu, na část pekáče nebo plechu naskládáme kolečka brambor a batátů, ještě je lehce pokapeme olejem, osolíme a dáme do trouby. Brambory krájíme na tenčí kolečka než batáty, aby se propekly zhruba stejně.

Související

  • Květák s uzeným masem

    Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.      

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

  • Zapečený květák

    Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.