Rajská polévka s fazolemi

Využijte fazole zbylé z jiného jídla nebo použijte fazole konzervované.

Ingredience
  • 250 g passaty (pasírovaná rajčata)
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 bujonová kostka nebo půl litru vývaru
  • 2 lžíce jemné dětské krupičky
  • sterilované fazole, zelené bylinky, případně trochu cukru

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme na tom pasírovaná rajčata, přidáme vývar nebo bujónovou kostku a půl litu vody.
  2. Povaříme, zahustíme krupičkou, chuť můžeme doladit špetkou cukru.
  3. Na talíři pak přidáme sterilované nebo uvařené fazole a zelené bylinky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.