Rajská polévka s fazolemi
Využijte fazole zbylé z jiného jídla nebo použijte fazole konzervované.
Ingredience
- 250 g passaty (pasírovaná rajčata)
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 bujonová kostka nebo půl litru vývaru
- 2 lžíce jemné dětské krupičky
- sterilované fazole, zelené bylinky, případně trochu cukru
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme na tom pasírovaná rajčata, přidáme vývar nebo bujónovou kostku a půl litu vody.
- Povaříme, zahustíme krupičkou, chuť můžeme doladit špetkou cukru.
- Na talíři pak přidáme sterilované nebo uvařené fazole a zelené bylinky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.