Kimchi rýže podle Renaty

Malý pozdrav z korejské kuchyně.

Ingredience
  • 1 porce dušené rýže
  • 1 lžíce kimchi
  • 1 vajíčko
  • 30 g špeku
  • zelené bylinky – např. řeřichové výhonky
  • 1 lžíce oleje – ideálně sezamového, ale může být i olivový

Postup:

  1. Rozehřejeme olej, prosmažíme na něm kimchi, pak přidáme udušenou rýži a prosmahneme. Množství kimchi (fermentovaná zeleninová směs) volte podle ostrosti a vlastní chuti, někomu bude stačit lžička…
  2. Na pánvičce rozpečeme nakrájený špek, vyndáme ho a na vypečeném tuku usmažíme volské oko.
  3. Na talíř dáme rýži s kimchi, položíme volské oko, přidáme rozpečený špek a nakonec i zelené bylinky podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.