Kimchi rýže podle Renaty
Malý pozdrav z korejské kuchyně.
Ingredience
- 1 porce dušené rýže
- 1 lžíce kimchi
- 1 vajíčko
- 30 g špeku
- zelené bylinky – např. řeřichové výhonky
- 1 lžíce oleje – ideálně sezamového, ale může být i olivový
Postup:
- Rozehřejeme olej, prosmažíme na něm kimchi, pak přidáme udušenou rýži a prosmahneme. Množství kimchi (fermentovaná zeleninová směs) volte podle ostrosti a vlastní chuti, někomu bude stačit lžička…
- Na pánvičce rozpečeme nakrájený špek, vyndáme ho a na vypečeném tuku usmažíme volské oko.
- Na talíř dáme rýži s kimchi, položíme volské oko, přidáme rozpečený špek a nakonec i zelené bylinky podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.