Pohankové bezlepkové řezy
Pečení pro bezlepkovou dietu není složité, jen je potřeba použít správné suroviny.
Ingredience
- 300 g pohankové mouky
- 200 g rýžové mouky
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- 180 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- hrst sušených brusinek
Postup:
- Smícháme mouky s práškem a špetkou osli.
- Vejce rozmícháme s oběma cukry, přidáme mléko a olej a nakonec postupně zapracováváme moučnou směs.
- Nakonec vmícháme opláchnuté brusinky a těsto vlijeme na pekáček vyložený pečicím papírem.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě – 170 stupňů Celsia.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka