Sušenkové řezy
Nemusíte nic péci…
Ingredience
- sušenky ideálně obdélníkového tvaru
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- mléko na namáčení sušenek, čokoládová poleva
- rybízová nebo borůvková marmeláda
Postup:
- Ušleháme mascarpone s tvarohem a oběma cukry.
- Připravíme si hranatou formu nebo plastovou krabici a vyložíme ji alobalem nebo potravinářskou fólií, aby přesahovala okraje.
- Sušenky namáčíme v mléce, ale nenecháme je zcela nasáknout a hned je klademe na dno formy.
- První vrstvu sušenek potřeme tence marmeládou, pak krémem a znovu klademe namočené sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin, končíme sušenkami.
- Necháme pár hodin proležet, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu na obalu), vidličkou uděláme ozdobné čárky a necháme zatuhnout.
- Krájíme v mezírce mezi sušenkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.