Sušenkové řezy

Nemusíte nic péci…

Ingredience
  • sušenky ideálně obdélníkového tvaru
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • mléko na namáčení sušenek, čokoládová poleva
  • rybízová nebo borůvková marmeláda

Postup:

  1. Ušleháme mascarpone s tvarohem a oběma cukry.
  2. Připravíme si hranatou formu nebo plastovou krabici a vyložíme ji alobalem nebo potravinářskou fólií, aby přesahovala okraje.
  3. Sušenky namáčíme v mléce, ale nenecháme je zcela nasáknout a hned je klademe na dno formy.
  4. První vrstvu sušenek potřeme tence marmeládou, pak krémem a znovu klademe namočené sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin, končíme sušenkami.
  5. Necháme pár hodin proležet, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu na obalu), vidličkou uděláme ozdobné čárky a necháme zatuhnout.
  6. Krájíme v mezírce mezi sušenkami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.