Sušenkové řezy
Nemusíte nic péci…
Ingredience
- sušenky ideálně obdélníkového tvaru
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- mléko na namáčení sušenek, čokoládová poleva
- rybízová nebo borůvková marmeláda
Postup:
- Ušleháme mascarpone s tvarohem a oběma cukry.
- Připravíme si hranatou formu nebo plastovou krabici a vyložíme ji alobalem nebo potravinářskou fólií, aby přesahovala okraje.
- Sušenky namáčíme v mléce, ale nenecháme je zcela nasáknout a hned je klademe na dno formy.
- První vrstvu sušenek potřeme tence marmeládou, pak krémem a znovu klademe namočené sušenky a pokračujeme do vypotřebování surovin, končíme sušenkami.
- Necháme pár hodin proležet, pak přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu na obalu), vidličkou uděláme ozdobné čárky a necháme zatuhnout.
- Krájíme v mezírce mezi sušenkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka