Tvarohová žemlovka

Čtvercové toasty se mnohem lépe skládají do pekáče…

Ingredience
  • 1 balíček bílého toastového chleba
  • 2 měkké tvarohy (polotučné nebo tučné)
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce cukru
  • hrst rozinek
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • asi půl litru mléka
  • máslo do zapékací mísy
  • šlehačka a čokoládová rýže na ozdobu

Postup:

  1. Smícháme tvarohy s vejci, cukrem, pudinkovým práškem a rozinkami.
  2. Máslem štědře vymažeme zapékací mísu.
  3. Na dno poklademe toasty namočené v mléce, potřeme polovinou tvarohové náplně, znovu dáme v mléce namočené toasty, náplň a zakryjeme poslední vrstvou zvlhčených toastů. Povrch poklademe tenkými plátky másla a dáme do středně předehřáté trouby zapéci.
  4. Na talíři jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a čokoládovou rýží.

    Mohlo by vás zajímat