Žemlovka s tvarohem a mákem
Můžete ji podávat teplou i studenou.
Ingredience
- půl chlebíčkové veky
- půl litru mléka
- 1 tučný tvaroh
- 5 lžic mletého máku
- asi 4 lžíce cukru
- 1 žloutek
- máslo do zapékací mísy nebo pekáčku
Postup:
- Smícháme tvaroh s mákem, cukrem a žloutkem.
- Zapékací mísu poctivě vymažeme máslem.
- Plátky veky smáčíme v mléce a rovnáme je na dno mísy, rozprostřeme na ně náplň a zakryjeme dalšími plátky veky namočenými v mléce. Opakujeme vrstvy a končíme vekou.
- Povrch ještě můžeme poklást vločkami másla a v rozehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.