Žemlovka s jablky

Klasika, která umožní využít i starší pečivo a    ne úplně krásná jablka.

Ingredience
  • půl chlebíčkové veky
  • půl l mléka
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • jablka
  • rozinky
  • mletá skořice
  • máslo do formy

Postup:

  1. Formu poctivě vymažeme máslem.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Plátky veky smáčíme v mléce, vyložíme jimi dno formy, navrstvíme jablka, lehce pocukrujeme, rovnoměrně posypeme rozinkami a poprášíme skořicí, znovu dáme plátky veky smočené v mléce a opakujeme do vypotřebování surovin. Končíme vrstvou veky.
  4. Na povrch ještě přidáme kousky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Chutná za studena, ale obvykle nestačí vystydnout.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.