Žemlovka z vánočky
Nikdo nemá chuť na lehce okoralou vánočku? Převlečte ji za žemlovku!
Ingredience
- 1 vánočka
- skoro litr mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- cukr podle chuti – ne moc, případně rozinky
- máslo
Postup:
- Máslem dobře vymažeme pekáč nebo zapékací mísu.
- Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem do hladka. Můžeme i přidat rozinky.
- Vánočku nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a poklademe na dno pekáče.
- Na to naneseme rovnoměrně půl tvarohové náplně, zakryjeme dalšími zvlhčenými plátky vánočky, rozetřeme druhou část tvarohové náplně, zakryjeme zbytkem vánočky, skropíme mlékem, poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Související
-
Poctivě pletená vánočka
Tahle vánočka je pletená z 9 pramenů. Když vám neporadí zkušená kuchařka, určitě najdete návod na pletení vánočky na internetu.
-
Vánočka - pokrm i symbol
Vánočka patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu pečivu. Většinou je plná rozinek a má symbolizovat Ježíška zabaleného do plenek. Jak připravit vánočku zdravě, proč se do...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka