Žemlovka z vánočky

Nikdo nemá chuť na lehce okoralou vánočku? Převlečte ji za žemlovku!

Ingredience
  • 1 vánočka
  • skoro litr mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr podle chuti – ne moc, případně rozinky
  • máslo

Postup:

  1. Máslem dobře vymažeme pekáč nebo zapékací mísu.
  2. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem do hladka. Můžeme i přidat rozinky.
  3. Vánočku nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a poklademe na dno pekáče.
  4. Na to naneseme rovnoměrně půl tvarohové náplně, zakryjeme dalšími zvlhčenými plátky vánočky, rozetřeme druhou část tvarohové náplně, zakryjeme zbytkem vánočky, skropíme mlékem, poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci.

Související

  • Poctivě pletená vánočka

    Tahle vánočka je pletená z 9 pramenů. Když vám neporadí zkušená kuchařka, určitě najdete návod na pletení vánočky na internetu.      

  • Vánočka ve formě pečená

    Žádný problém s pletením!

  • Vánočka - pokrm i symbol

    Vánočka patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu pečivu. Většinou je plná rozinek a má symbolizovat Ježíška zabaleného do plenek. Jak připravit vánočku zdravě, proč se do...