Žemlovka z vánočky

Nikdo nemá chuť na lehce okoralou vánočku? Převlečte ji za žemlovku!

Ingredience
  • 1 vánočka
  • skoro litr mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr podle chuti – ne moc, případně rozinky
  • máslo

Postup:

  1. Máslem dobře vymažeme pekáč nebo zapékací mísu.
  2. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem do hladka. Můžeme i přidat rozinky.
  3. Vánočku nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a poklademe na dno pekáče.
  4. Na to naneseme rovnoměrně půl tvarohové náplně, zakryjeme dalšími zvlhčenými plátky vánočky, rozetřeme druhou část tvarohové náplně, zakryjeme zbytkem vánočky, skropíme mlékem, poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.