Žemlovka z vánočky
Nikdo nemá chuť na lehce okoralou vánočku? Převlečte ji za žemlovku!
Ingredience
- 1 vánočka
- skoro litr mléka
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- cukr podle chuti – ne moc, případně rozinky
- máslo
Postup:
- Máslem dobře vymažeme pekáč nebo zapékací mísu.
- Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem do hladka. Můžeme i přidat rozinky.
- Vánočku nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a poklademe na dno pekáče.
- Na to naneseme rovnoměrně půl tvarohové náplně, zakryjeme dalšími zvlhčenými plátky vánočky, rozetřeme druhou část tvarohové náplně, zakryjeme zbytkem vánočky, skropíme mlékem, poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.