Vánočka ve formě pečená
Žádný problém s pletením!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
3 lžíce hladké mouky
1,5 sáčku sušeného droždí
půl hrnku cukru
půl měkkého tvarohu
hrnek mléka
2 žloutky
špetka soli
rozinky předem namočené v rumu
citronát
sekané mandle
sušené brusinky
cukr moučka s vanilkovým cukrem na pocukrování
Postup:
- Smícháme mouky, přimícháme cukr, droždí a sůl.
- V mléce rozmícháme tvaroh a žloutky. Touto směsí zaděláme hladké těsto, v závěru zapracujeme rozinky, citronát, mandle a brusinky. Necháme hodinu v teple kynout.
- Těsto pak přemístíme do vymazané keramické formy ve tvaru vánočky a dáme do předem vyhřáté trouby péci na 175-180 stupňů.
- Vyklopenou zchladlou vánočku bohatě pocukrujeme.
Související
-
Vánočka - pokrm i symbol
Vánočka patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu pečivu. Většinou je plná rozinek a má symbolizovat Ježíška zabaleného do plenek. Jak připravit vánočku zdravě, proč se do...
-
Vánočky Moniky Absolonové
Monika Absolonová se poslední dva měsíce nezastavila - divadlo, televizní moderování, muzikály... Mimochodem tuto sezónu hostuje Monika v titulní roli světového muz...
-
Vánočka plněná pudinkem
To už je skoro cukrářská maturita… Suroviny a postup: Vypracujeme těsto z 1 kg phr. mouky, 10 dkg cukru, půl lžičky soli, 3 lžic oleje, půl litru mléka, kostky vz...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka