Vánočka ve formě pečená

Žádný problém s pletením!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

3 lžíce hladké mouky

1,5 sáčku sušeného droždí

půl hrnku cukru

půl měkkého tvarohu

hrnek mléka

2 žloutky

špetka soli

rozinky předem namočené v rumu

citronát

sekané mandle

sušené brusinky

cukr moučka s vanilkovým cukrem na pocukrování

Postup:

  1. Smícháme mouky, přimícháme cukr, droždí a sůl.
  2. V mléce rozmícháme tvaroh a žloutky. Touto směsí zaděláme hladké těsto, v závěru zapracujeme rozinky, citronát, mandle a brusinky. Necháme hodinu v teple kynout.
  3. Těsto pak přemístíme do vymazané keramické formy ve tvaru vánočky a dáme do předem vyhřáté trouby péci na 175-180 stupňů.
  4. Vyklopenou zchladlou vánočku bohatě pocukrujeme.

Související

  • Vánočka - pokrm i symbol

    Vánočka patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu pečivu. Většinou je plná rozinek a má symbolizovat Ježíška zabaleného do plenek. Jak připravit vánočku zdravě, proč se do...

  • Vánočky Moniky Absolonové

    Monika Absolonová se poslední dva měsíce nezastavila - divadlo, televizní moderování, muzikály... Mimochodem tuto sezónu hostuje Monika v titulní roli světového muz...

  • Vánočka plněná pudinkem

    To už je skoro cukrářská maturita… Suroviny a postup: Vypracujeme těsto z 1 kg phr. mouky, 10 dkg cukru, půl lžičky soli, 3 lžic oleje, půl litru mléka, kostky vz...