Zeleninová polévka s krupkami

Využijte zeleninu, jakou máte po ruce…

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • hrst krupek
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 1-2 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hrubě strouhaného balkánského sýra
  • sůl

Postup:

  1. Mrkve a petržele očistíme a nahrubo nastrouháme nebo najemno nakrájíme.
  2. Zeleninu osmahneme na másle, zalijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, přidáme krupky předem propláchnuté na sítu a dovaříme.
  3. V závěru přidáme mražený hrášek a necháme jen přejít var.
  4. Na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.