Zeleninová polévka s krupkami
Využijte zeleninu, jakou máte po ruce…
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 petržele
- hrst krupek
- 1 šálek mraženého hrášku
- 1-2 lžíce másla
- 2-3 lžíce hrubě strouhaného balkánského sýra
- sůl
Postup:
- Mrkve a petržele očistíme a nahrubo nastrouháme nebo najemno nakrájíme.
- Zeleninu osmahneme na másle, zalijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, přidáme krupky předem propláchnuté na sítu a dovaříme.
- V závěru přidáme mražený hrášek a necháme jen přejít var.
- Na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.