Zeleninová polévka
Díky použité zelenině má pěknou červenavou barvu i příjemnou chuť.
Ingredience
- 1 menší batát
- 1 mrkev
- půl červené papriky
- kousek celeru
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- zelená petrželka
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno.
- Máslo rozehřejeme a krátce na něm osmahneme připravenou zeleninu.
- Zalijeme půl litrem vody, podle chuti osolíme, zakryjeme pokličkou a vaříme, až zelenina změkne.
- Uvařenou zeleninu nahrubo rozmačkáme a na talíři doplníme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.