Zeleninová polévka

Díky použité zelenině má pěknou červenavou barvu i příjemnou chuť.  

Ingredience
  • 1 menší batát
  • 1 mrkev
  • půl červené papriky
  • kousek celeru
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno.
  2. Máslo rozehřejeme a krátce na něm osmahneme připravenou zeleninu.
  3. Zalijeme půl litrem vody, podle chuti osolíme, zakryjeme pokličkou a vaříme, až zelenina změkne.
  4. Uvařenou zeleninu nahrubo rozmačkáme a na talíři doplníme petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.