Zeleninová polévka
Díky použité zelenině má pěknou červenavou barvu i příjemnou chuť.
Ingredience
- 1 menší batát
- 1 mrkev
- půl červené papriky
- kousek celeru
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- zelená petrželka
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno.
- Máslo rozehřejeme a krátce na něm osmahneme připravenou zeleninu.
- Zalijeme půl litrem vody, podle chuti osolíme, zakryjeme pokličkou a vaříme, až zelenina změkne.
- Uvařenou zeleninu nahrubo rozmačkáme a na talíři doplníme petrželkou.
Související
-
Zeleninová polévka s tarhoňou
Tarhoňa je druh těstoviny ve slovenské kuchyni, v české ji můžeme přirovnat k drobení. Dnes už se vyrábí strojně a vypadá jako malé úhledné kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.