Rajská polévka se sýrem
Rajčata a sýr dobře ladí dohromady.
Ingredience
- 1 konzerva loupaných rajčat (400 g)
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 bobkový list
- trochu tymiánu a dobromysli
- sůl
- sýr na strouhání – eidam, gouda a p.
Postup:
- Rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme protlak a koření, krátce orestujeme, přidáme konzervu rajčat, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15-20 minut.
- Vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme, podle chuti dosolíme nebo lehce dosladíme, jsou-li rajčata příliš kyselá.
- Na talíři doplníme hrubě strouhaným sýrem a petrželkou.
Související
-
Rajská polévka s vejcem
Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.