Rajská polévka s vejcem
Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.
Ingredience
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka tymiánu
- sůl
- 2 vejce
- 1-2 lžíce jemných ovesných vloček na zahuštění
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme tymián, prosmahneme a pak zalijeme vodou. Přidáme vločky, osolíme, povaříme.
- V závěru za stálého míchání přidáme rozkvedlaná vejce.
- Zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka