Rajská polévka s vejcem

Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.     

Ingredience
  • 1 krabička pasírovaných rajčat
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1-2 lžíce jemných ovesných vloček na zahuštění

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme tymián, prosmahneme a pak zalijeme vodou. Přidáme vločky, osolíme, povaříme.
  2. V závěru za stálého míchání přidáme rozkvedlaná vejce.
  3. Zdobíme zelenou petrželkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.