Rajská polévka s vejcem
Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.
Ingredience
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 menší cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka tymiánu
- sůl
- 2 vejce
- 1-2 lžíce jemných ovesných vloček na zahuštění
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme tymián, prosmahneme a pak zalijeme vodou. Přidáme vločky, osolíme, povaříme.
- V závěru za stálého míchání přidáme rozkvedlaná vejce.
- Zdobíme zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.