Rajská polévka s vejcem

Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.     

Ingredience
  • 1 krabička pasírovaných rajčat
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1-2 lžíce jemných ovesných vloček na zahuštění

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme tymián, prosmahneme a pak zalijeme vodou. Přidáme vločky, osolíme, povaříme.
  2. V závěru za stálého míchání přidáme rozkvedlaná vejce.
  3. Zdobíme zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.