Batátová krémová polévka
V podzimních dnech přijde k duhu.
Ingredience
- 1 středně velký batát
- 2 lžíce másla
- 1 malá cibule
- bylinky podle chuti
- 50 g taveného smetanového sýra
- sůl
Postup:
- Batát oloupeme – dobře to jde škrabkou a nakrájíme.
- Rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený batát, krátce orestujeme a zalijeme půl litrem vody, osolíme.
- Vaříme, až batát změkne, netrvá to dlouho a můžeme přidat nasekané bylinky – saturejku nebo oregano.
- Měkký batát rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme smetanový sýr, rozšleháme a povaříme.
- Na talíři zdobíme libovolnou zelenou natí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka