Smetanové batáty
Prý se dají jíst i studené, ale zatím nikdy nezbyly…
Ingredience
- 1 kg batátů
- 300-350 ml šlehačky
- 100-150 g mozzarelly
- 3-5 stroužků česneku (podle velikosti a taky podle chuti)
- sůl, muškátový oříšek
- máslo do formy
Postup:
- Batáty oloupeme – krásně to jde běžnou škrabkou – a nakrájíme na silnější plátky.
- Pekáček nebo formu vymažeme máslem, na dno položíme plátky batátů.
- Česnek utřeme, smícháme se šlehačkou, osolíme, okořeníme trochou strouhaného muškátového oříšku a směsí zalijeme batáty.
- Na povrch dáme plátky mozzarelly a zapečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka