Rajská polévka s fazolkami

Můžete použít i lusky sterilované.  

Ingredience
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 střední cibule
  • miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
  • 2 lžíce oleje
  • sůl nebo bujónová kostka
  • případně špetka cukru

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
  2. Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
  3. Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
  4. Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.