Rajská polévka s fazolkami
Můžete použít i lusky sterilované.
Ingredience
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 střední cibule
- miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
- 2 lžíce oleje
- sůl nebo bujónová kostka
- případně špetka cukru
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
- Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
- Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.