Perníkové muffiny se švestkou
Využít můžete i jiné ovoce, třeba to, které vám ještě zbývá v mrazáku.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- půl hrnku polohrubé mouky
- tři čtvrtě hrnku cukru a 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do perníku nebo 1 prášek a lžíci perníkového koření
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku oleje
- 1 vejce
- špetka soli
- sušené švestky
- tuk a mouka do formy nebo papírové košíčky
Postup:
- Formu vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme papírovými košíčky, u silikonové to odpadá. Zapneme troubu na 175 stupňů Celsia.
- Smícháme sypké suroviny – obě mouky, cukry, prášek a špetku soli.
- Vedle rozkvedláme vejce v mléce, přidáme olej a touto směsí zaděláme těsto.
- Těsto nalijeme do připravené formy – plníme asi do tří čtvrtin, těsto naběhne při pečení. Do každého muffinu vložíme sušenou švestku a dáme do předehřáté trouby upéci.
- Pečeme asi půl hodiny, uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.