Kynuté meruňkové muffiny

Hodí se pro menší meruňkové plody.

Ingredience
  • tři čtvrtě hrnku polohrubé mouky
  • čtvrt hrnku hladké mouky
  •  půl sáčku sušeného droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 2 lžíce podmáslí
  • 1 malé vejce nebo jen žloutek
  • 2 lžíce oleje
  • asi třetina hrnku mléka
  • olej do formy
  • malé meruňky, cukr moučka na poprášení
  1. Smícháme mouky, vanilkový cukr, sušené droždí a špetku soli.
  2. Vedle smícháme podmáslí, olej, vejce, mléko a tekutou směsí zaděláme hladké pružné těsto. Necháme chvíli odležet.
  3. Z těsta odebíráme stejně velké kousky, mokrýma rukama do nich balíme meruňky a muffiny klademe do formy předem vymazané olejem.
  4. Necháme 45 minut kynout a pak upečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia.
  5. Po zchladnutí můžeme muffiny ještě jemně poprášit cukrem moučkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.