Kynuté meruňkové muffiny
Hodí se pro menší meruňkové plody.
Ingredience
- tři čtvrtě hrnku polohrubé mouky
- čtvrt hrnku hladké mouky
- půl sáčku sušeného droždí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 lžíce podmáslí
- 1 malé vejce nebo jen žloutek
- 2 lžíce oleje
- asi třetina hrnku mléka
- olej do formy
- malé meruňky, cukr moučka na poprášení
- Smícháme mouky, vanilkový cukr, sušené droždí a špetku soli.
- Vedle smícháme podmáslí, olej, vejce, mléko a tekutou směsí zaděláme hladké pružné těsto. Necháme chvíli odležet.
- Z těsta odebíráme stejně velké kousky, mokrýma rukama do nich balíme meruňky a muffiny klademe do formy předem vymazané olejem.
- Necháme 45 minut kynout a pak upečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia.
- Po zchladnutí můžeme muffiny ještě jemně poprášit cukrem moučkou.
Související
-
Mrkvové muffiny
Pokud nemáte speciální formu na muffiny, pečte na malém plechu jako řezy, nebo ve formě na dort.
-
Cuketové muffiny s mákem
Pořiďte si do muffinové formy papírové košíčky , uspoříte si práci s vymazáváním i následným vy mýváním.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka