Krkovice na růžovém pepři
Růžový pepř jsou plody pepřovce obecného, pepř černý je plodem pepřovníku černého…
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- olej
- sůl
- růžový pepř
- trochu kukuřičného škrobu
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji
- Přidáme růžový pepř, podlijeme a dusíme do měkka.
- V závěru zahustíme sos trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě a povaříme.
- Podáváme s dušenou rýží a růžovým pepřem ještě ozdobíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.