Krkovice na růžovém pepři

Růžový pepř jsou plody pepřovce obecného, pepř černý je plodem pepřovníku       černého…

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • olej
  • sůl
  • růžový pepř
  • trochu kukuřičného škrobu

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji
  2. Přidáme růžový pepř, podlijeme a dusíme do měkka.
  3. V závěru zahustíme sos trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě a povaříme.
  4. Podáváme s dušenou rýží a růžovým pepřem ještě ozdobíme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.