Karamelizovaný bůček (nebo krkovice)
Můžete vyzkoušet i s masem kuřecím.
Ingredience
- 1 kg masa
- 1 cibule
- 3-4 lžíce cukru krupice
- 3-4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- nálev: 1 hrnek vody, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička soli
- sklenka piva
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kostky.
- V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a mírně opepříme. Orestujeme a sundáme z ohně.
- V jiném kastrolu nebo na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání. Když bude světle hnědý, vmícháme ho do masa a zalijeme nálevem.
- Nálev připravíme z vody, cukru, soli, octa, kečupu a rybí omáčky.
- Necháme zvolna vařit a po hodině nebo hodině a půl přilijeme ještě pivo a dodusíme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.