Karamelizovaný bůček (nebo krkovice)

Můžete vyzkoušet i s masem kuřecím.  

Ingredience
  • 1 kg masa
  • 1 cibule
  • 3-4 lžíce cukru krupice
  • 3-4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • nálev: 1 hrnek vody, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička soli
  • sklenka piva

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a mírně opepříme. Orestujeme a sundáme z ohně.
  3. V jiném kastrolu nebo na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání. Když bude světle hnědý, vmícháme ho do masa a zalijeme nálevem.
  4. Nálev připravíme z vody, cukru, soli, octa, kečupu a rybí omáčky.
  5. Necháme zvolna vařit a po hodině nebo hodině a půl přilijeme ještě pivo a dodusíme do měkka.
  6. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat