Karamelizovaný bůček (nebo krkovice)

Můžete vyzkoušet i s masem kuřecím.  

Ingredience
  • 1 kg masa
  • 1 cibule
  • 3-4 lžíce cukru krupice
  • 3-4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • nálev: 1 hrnek vody, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička soli
  • sklenka piva

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a mírně opepříme. Orestujeme a sundáme z ohně.
  3. V jiném kastrolu nebo na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání. Když bude světle hnědý, vmícháme ho do masa a zalijeme nálevem.
  4. Nálev připravíme z vody, cukru, soli, octa, kečupu a rybí omáčky.
  5. Necháme zvolna vařit a po hodině nebo hodině a půl přilijeme ještě pivo a dodusíme do měkka.
  6. Podáváme s dušenou rýží.

Související

  • Pečený bůček se zelím

    To je taková česká zimní klasika.

  • Nebeský bůček

    Suroviny: 750g bůčku, půlka větší hrušky, půl lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 malá cibulka, 5 lžic sojové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce sezamového semí...

  • Vařený bůček

    To by až takový zázrak nebyl, ale obalený v kořenící směsi, to už k zázraku daleko nemá.