Karamelizovaný bůček (nebo krkovice)
Můžete vyzkoušet i s masem kuřecím.
Ingredience
- 1 kg masa
- 1 cibule
- 3-4 lžíce cukru krupice
- 3-4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- nálev: 1 hrnek vody, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička soli
- sklenka piva
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kostky.
- V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a mírně opepříme. Orestujeme a sundáme z ohně.
- V jiném kastrolu nebo na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání. Když bude světle hnědý, vmícháme ho do masa a zalijeme nálevem.
- Nálev připravíme z vody, cukru, soli, octa, kečupu a rybí omáčky.
- Necháme zvolna vařit a po hodině nebo hodině a půl přilijeme ještě pivo a dodusíme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Nebeský bůček
Suroviny: 750g bůčku, půlka větší hrušky, půl lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 malá cibulka, 5 lžic sojové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce sezamového semí...
-
Vařený bůček
To by až takový zázrak nebyl, ale obalený v kořenící směsi, to už k zázraku daleko nemá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka