Karamelizovaný bůček (nebo krkovice)

Můžete vyzkoušet i s masem kuřecím.  

Ingredience
  • 1 kg masa
  • 1 cibule
  • 3-4 lžíce cukru krupice
  • 3-4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • nálev: 1 hrnek vody, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžička soli
  • sklenka piva

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.
  2. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a mírně opepříme. Orestujeme a sundáme z ohně.
  3. V jiném kastrolu nebo na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání. Když bude světle hnědý, vmícháme ho do masa a zalijeme nálevem.
  4. Nálev připravíme z vody, cukru, soli, octa, kečupu a rybí omáčky.
  5. Necháme zvolna vařit a po hodině nebo hodině a půl přilijeme ještě pivo a dodusíme do měkka.
  6. Podáváme s dušenou rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.