Nebeský bůček

Suroviny: 750g bůčku, půlka větší hrušky, půl lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 malá cibulka, 5 lžic sojové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce sezamového semínka, 2 lžíce oleje, lžíce cukru, ždibec chilli a sůl.

Postup: Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Hrušku oloupeme a rozmixujeme, přidáme k ní sojovou omáčku a vyrobenou česnekovou směs. Přilijeme víno, nasypeme cukr a ještě chvilku mixujeme. Nakonec vložíme najemno nakrájenou cibulku. Touto směsí pomažeme bůček ze všech stran a necháme 24 hodin odstát. Druhý den bůček dáme péct. 10 minut na 220 stupňů a potom dopečeme asi 45 minut na 160 stupňů. Zhruba v polovině pečení maso obrátíme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.