Grilovaná krkovice
Léto přeje grilování.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- 2 lžíce oleje
- mletá sladká paprika, případně trošku pálivé
- mletý pepř
- sůl
- na dip: kysaná smetana, sůl, pažitka nebo kysaná smetana, kečup, sůl, česnek nebo kysaná smetana a strouhaná niva., bylinky – kysanou smetanu můžeme odlehčit bílým jogurtem
Postup:
- Z oleje, mleté papriky, pepře a soli umícháme marinádu. Variant je velké množství, míchá se i s pivem nebo medem a hořčicí, bylinkami...
- Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet, bude pak křehké.
- Druhý den grilujeme a zbylou marinádu využijeme k průběžnému potírání masa.
- Připravíme dipy a zeleninu na oblohu. V domácích podmínkách podáváme třeba s hranolky, venku raději s chlebem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka