Grilovaná krkovice

Léto přeje grilování.

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • 2 lžíce oleje
  • mletá sladká paprika, případně trošku pálivé
  • mletý pepř
  • sůl
  • na dip: kysaná smetana, sůl, pažitka nebo kysaná smetana, kečup, sůl, česnek nebo kysaná smetana a strouhaná niva., bylinky – kysanou smetanu můžeme odlehčit bílým jogurtem

Postup:

  1. Z oleje, mleté papriky, pepře a soli umícháme marinádu. Variant je velké množství, míchá se i s pivem nebo medem a hořčicí, bylinkami...
  2. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet, bude pak křehké.
  3. Druhý den grilujeme a zbylou marinádu využijeme k průběžnému potírání masa.
  4. Připravíme dipy a zeleninu na oblohu. V domácích podmínkách podáváme třeba s hranolky, venku raději s chlebem.

Související