Krkovice na hořčici

A je na vás, jakou hořčici zvolíte...

Ingredience
  • 4 pěkné plátky krkovice
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hořčice
  • hladká mouka

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a jemně obalíme v hladké mouce.
  2. Takto připravené maso opečeme z obou stran na rozehřátém sádle, podlijeme horkou vodou, přidáme ještě lžíci hořčice a udusíme do měkka. Pokud použijeme ostřejší hořčici – například dijonskou, dávkujeme opatrněji.
  3. Šťávu by měla dostatečně zahustit mouka z obalení, pokud bude šťáva příliš řídká, zahustíme ji v závěru troškou hladké mouky.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.

Související