Sýrový salát s celerem
Zdravé, chutné, snadné... Prostě ideál.
Ingredience
- 1 střední celer
- 100 g goudy
- 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
- bílý pepř
- cherry rajčata
- bazalka
- trochu citronové šťávy
- sůl
- špetka cukru
Postup:
- Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme a zakapeme citronem, aby nezhnědl.
- Sýr nahrubo nastrouháme a smícháme s celerem.
- Majonézu nebo jogurt – nebo jejich směs ochutíme pepřem, solí a špetkou cukru a vmícháme do připravené směsi.
- Podáváme s pečivem, s rajčaty a zdobíme čerstvou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.