Sýrový salát s celerem

Zdravé, chutné, snadné... Prostě ideál. 

Ingredience
  • 1 střední celer
  • 100 g goudy
  • 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
  • bílý pepř
  • cherry rajčata
  • bazalka
  • trochu citronové šťávy
  • sůl
  • špetka cukru

Postup:

  1. Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme a zakapeme citronem, aby nezhnědl.
  2. Sýr nahrubo nastrouháme a smícháme s celerem.
  3. Majonézu nebo jogurt – nebo jejich směs ochutíme pepřem, solí a špetkou cukru a vmícháme do připravené směsi.
  4. Podáváme s pečivem, s rajčaty a zdobíme čerstvou bazalkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.