Celerový salát

Říkat, že je celer zdravý – to je zbytečné, řekněme si, že dobře připravený taky dobře chutná.

Ingredience
  • 1 celer
  • 1 jablko – raději s červenou slupkou
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • citronová šťáva

Postup:

  1. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a hned zakapeme citronem, aby nezhnědl.
  2. Jablko omyjeme, neloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a pak nakrájíme na plátky. Pár plátků si necháme vcelku na ozdobu, zbytek pokrájíme na malé kousky a také zakápneme citronem.
  3. Jablko s celerem smícháme, zakápneme olejem, podle chuti jemně osolíme, případně ještě přidáme citronovou šťávu – ale té už tam je poměrně dost.
  4. Rozdělíme na misky, ozdobíme plátky jablek a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.