Celerový salát
Říkat, že je celer zdravý – to je zbytečné, řekněme si, že dobře připravený taky dobře chutná.
Ingredience
- 1 celer
- 1 jablko – raději s červenou slupkou
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl
- citronová šťáva
Postup:
- Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a hned zakapeme citronem, aby nezhnědl.
- Jablko omyjeme, neloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a pak nakrájíme na plátky. Pár plátků si necháme vcelku na ozdobu, zbytek pokrájíme na malé kousky a také zakápneme citronem.
- Jablko s celerem smícháme, zakápneme olejem, podle chuti jemně osolíme, případně ještě přidáme citronovou šťávu – ale té už tam je poměrně dost.
- Rozdělíme na misky, ozdobíme plátky jablek a podáváme.
Související
-
Salát s uzeným halloumi
Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka