Kuřecí žluté karí
Žlutou karí pastu uplatníte v řadě pokrmů.
Ingredience
- 100-150 g masa z kuřecích prsíček
- 1 menší mrkev
- kousek cukety
- olej
- 1 lžička žluté karí pasty
- sůl
- asijské nudle – připravíme podle návodu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji.
- Přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, opečeme a pak přidáme na nudličky nakrájenou cuketu – stejné množství jako mrkve a hned přidáme lžičku karí pasty.
- Opečeme a podusíme v tekutině, kterou cuketa pustí. Dosolíme podle chuti.
- Podáváme s asijskými nudlemi – předem promícháme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.