Kuřecí placičky
Více strávníků a málo masa? Má to řešení.
Ingredience
- 200 g kuřecího masa
- 1 vejce
- asi 5 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Maso rozkrájíme a nahrubo rozsekáme v mixéru.
- Přidáme vejce, hořčici, mléko a sůl, krátce promixujeme.
- Přisypeme mouku, znovu promixujeme a necháme asi půl hodiny odležet.
- Z hmoty lžicí odebíráme kousky a klademe je do rozehřátého oleje a rozetřeme na placičku. Pomůže, když lžíci předtím smočíme v rozehřátém oleji.
- Smažíme po obou stranách do zlatova, podáváme třeba s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo oblohou.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.