Kuřecí placičky
Více strávníků a málo masa? Má to řešení.
Ingredience
- 200 g kuřecího masa
- 1 vejce
- asi 5 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Maso rozkrájíme a nahrubo rozsekáme v mixéru.
- Přidáme vejce, hořčici, mléko a sůl, krátce promixujeme.
- Přisypeme mouku, znovu promixujeme a necháme asi půl hodiny odležet.
- Z hmoty lžicí odebíráme kousky a klademe je do rozehřátého oleje a rozetřeme na placičku. Pomůže, když lžíci předtím smočíme v rozehřátém oleji.
- Smažíme po obou stranách do zlatova, podáváme třeba s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo oblohou.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.