Kuřecí placičky
Více strávníků a málo masa? Má to řešení.
Ingredience
- 200 g kuřecího masa
- 1 vejce
- asi 5 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Maso rozkrájíme a nahrubo rozsekáme v mixéru.
- Přidáme vejce, hořčici, mléko a sůl, krátce promixujeme.
- Přisypeme mouku, znovu promixujeme a necháme asi půl hodiny odležet.
- Z hmoty lžicí odebíráme kousky a klademe je do rozehřátého oleje a rozetřeme na placičku. Pomůže, když lžíci předtím smočíme v rozehřátém oleji.
- Smažíme po obou stranách do zlatova, podáváme třeba s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo oblohou.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka