Kořeněná kuřecí prsíčka
Kuřecí maso ochotně přijme každé koření.
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku nebo česnek sušený
- 1 lžička hořčice
- olej
Postup:
- Maso nakrájíme příčně na úzké plátky – stripsy. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a zakapeme citronovou šťávou. Dáme do chladu na půlhodinky odležet.
- Na rozehřátém oleji v pekáčku nebo zapékací míse všechno maso ze všech stran opečeme.
- Smícháme kečup, med a hořčici, přidáme česnek a touto směsí zalijeme opečené maso a dáme do trouby asi na půl hodiny péci. Zpočátku přikryté, kontrolujeme tekutinu a podle potřeby přilijeme trochu vody. V závěru dopékáme odkryté.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka