Kořeněná kuřecí prsíčka

Kuřecí maso ochotně přijme každé koření.

Ingredience
  • 1 kuřecí prsíčka
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku nebo česnek sušený
  • 1 lžička hořčice
  • olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme příčně na úzké plátky – stripsy. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a zakapeme citronovou šťávou. Dáme do chladu na půlhodinky odležet.
  2. Na rozehřátém oleji v pekáčku nebo zapékací míse všechno maso ze všech stran opečeme.
  3. Smícháme kečup, med a hořčici, přidáme česnek a touto směsí zalijeme opečené maso a dáme do trouby asi na půl hodiny péci. Zpočátku přikryté, kontrolujeme tekutinu a podle potřeby přilijeme trochu vody. V závěru dopékáme odkryté.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.