Závin se sladkou ricottou

Ricotta je syrovátkový sýr, chuťově nevýrazný - takže si ho můžete upravit jak na slano, tak na sladko.  

Ingredience
  • 1 díl listového těsta
  • 1 kelímek ricotty
  • 2-3 lžíce marmelády podle chuti
  • vajíčko na potření

Postup:

  1. Listové těsto rozbalíme nebo – pokud ho máme vcelku – rozválíme.
  2. Ricottu smícháme s marmeládou a směsí natřeme těsto, zavineme.
  3. Přeneseme na plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí a dáme do trouby předem vyhřáté na 200 stupňů.
  4. Krájíme až po zchladnutí. Pokud zbyde vajíčko, zavaříme ho třeba do zeleninové polévky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.