Závin dýňový
Podávat můžete teplý i studený.
Ingredience
- 1 listové těsto 400 g
- asi půl dýně hokaido
- 150-200 g nivy
- 1 cibule
- olej
- 1 vejce
- případně sůl a pepř
Postup:
- Dýni hokaido nemusíme loupat. Nakrájíme ji na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme a promícháme se strouhanou nivou a drobně nakrájenou cibulí. Podle chuti dosolíme a opepříme.
- Na pomoučeném válu rozválíme listové těsto na dvě placky, položíme na ně náplň a zavineme.
- Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, špejlí párkrát propíchneme a dáme do trouby předehřáté na 195 stupňů péci.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.