Závin dýňový

Podávat můžete teplý i studený.

Ingredience
  • 1 listové těsto 400 g
  • asi půl dýně hokaido
  • 150-200 g nivy
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 vejce
  • případně sůl a pepř

Postup:

  1. Dýni hokaido nemusíme loupat. Nakrájíme ji na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme a promícháme se strouhanou nivou a drobně nakrájenou cibulí. Podle chuti dosolíme a opepříme.
  2. Na pomoučeném válu rozválíme listové těsto na dvě placky, položíme na ně náplň a zavineme.
  3. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, špejlí párkrát propíchneme a dáme do trouby předehřáté na 195 stupňů péci.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.