Salát z avokáda a rajčat

Zdravé, rychlé a chutné – kdo by chtěl víc?

Ingredience
  • avokádo
  • rajčata
  • krémové balsamico
  • piniové oříšky
  • případně sůl

Postup:

  1. Vybíráme už trochu měkký plod. Avokádo rozkrojíme podélně až k pecce, v dlaních pootočíme poloviny proti sobě. V jedné polovině uvízne pecka, do té zasekneme nůž a otočením ji vyndáme.
  2. Avokádo i rajčata nakrájíme na plátky, naskládáme na talířek, pokapeme balsamikem a posypeme piniovými oříšky.
  3. Podáváme s kouskem pečiva.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.