Salát z avokáda a rajčat
Zdravé, rychlé a chutné – kdo by chtěl víc?
Ingredience
- avokádo
- rajčata
- krémové balsamico
- piniové oříšky
- případně sůl
Postup:
- Vybíráme už trochu měkký plod. Avokádo rozkrojíme podélně až k pecce, v dlaních pootočíme poloviny proti sobě. V jedné polovině uvízne pecka, do té zasekneme nůž a otočením ji vyndáme.
- Avokádo i rajčata nakrájíme na plátky, naskládáme na talířek, pokapeme balsamikem a posypeme piniovými oříšky.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.