Salát z avokáda a rajčat
Zdravé, rychlé a chutné – kdo by chtěl víc?
Ingredience
- avokádo
- rajčata
- krémové balsamico
- piniové oříšky
- případně sůl
Postup:
- Vybíráme už trochu měkký plod. Avokádo rozkrojíme podélně až k pecce, v dlaních pootočíme poloviny proti sobě. V jedné polovině uvízne pecka, do té zasekneme nůž a otočením ji vyndáme.
- Avokádo i rajčata nakrájíme na plátky, naskládáme na talířek, pokapeme balsamikem a posypeme piniovými oříšky.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.